Translate

måndag 11 februari 2013

En förälders tre uppgifter

I dess tider är det lätt att  föräldraskapet reduceras till en form av mobil serviceinrättning.
Man är
  • chaufför - som förälder har man en utan tvekan en kanditatexamen i logistik. Att se till att  barnen tar sig till och från sina aktiviteter är emellanåt en halvtidssysselsättning. Skjutsade verkligen tidigare föräldragenerationer sina barn lika mycket?

  • bankomat - när min son var yngre hävdade han att bankomatkortet var världens bästa uppfinning (själv har jag alltid hävdat att mannen eller kvinnan som uppfann nappen borde få nobelpriset). Man stoppar in ett kort i väggen och får ut pengar i handen utan, vad det verkar som, någon som helst moprestation - helt enkelt lysande. Men vem behöver ett kort när man har föräldrar?  

  • kock - på helger och lov känns det som att hela tillvaron kretsar kring spisen, matbordet och diskmaskinen.
allt i samma person.  Tjänsterna ska dessutom levereras på kort varsel och  helst utan krav på motprestationer, i alla fall om man vill bevara husfriden.

1 kommentar:

  1. Känns verkligen igen! :-)
    Kan ju tilläggas att våra föräldrar kanske inte stod för lika mycket skjutsande som vi gör. Till en del beroende på att man då sällan hade tillgång till två bilar i familjen. För min del handlade det nog också om att vi bodde i en liten stad med cykelavstånd till nästan allt.
    / Karin

    SvaraRadera